جراحی پاپرانتزی و انحراف پا
ژنوواروم که به پا پرانتزی نیز معروف است، وضعیتی است که در آن زانوها به طور غیر طبیعی به سمت بیرون منحرف می شوند در حالی که مچ پاها به هم نزدیکتر هستند. این می تواند منجر به چندین مشکل بالقوه شود که می تواند برای زانو مضر باشد:
🟡1.افزایش استرس بر روی مفاصل زانو: ژنو واروم می تواند منجر به توزیع ناهموار وزن در سطح مفاصل زانو شود. افزایش استرس در قسمت داخلی (مدیال ) زانو به طور بالقوه می تواند به ساییدگی در سطوح مفصلی منجر شود
🟡2. بی ثباتی: موقعیت غیر طبیعی زانوها می تواند بر ثبات مفصل زانو تأثیر بگذارد. این بی ثباتی ممکن است خطر صدمات، مانند رگ به رگ شدن یا پارگی رباط را افزایش دهد، به ویژه در فعالیت هایی که شامل تحمل وزن و حرکات پیچشی است.
🟡3. عدم تعادل عضلانی: ژنوواروم می تواند منجر به عدم تعادل عضلانی اطراف مفصل زانو شود. ماهیچه های یک طرف زانو ممکن است بیش از حد کار کرده و سفت شوند، در حالی که عضلات طرف دیگر ممکن است ضعیف و کشیده شوند. این عدم تعادل می تواند بی ثباتی مفصل را تشدید کند و به الگوهای حرکتی غیر طبیعی کمک کند.
🟡4. ناهنجاری های راه رفتن: پاهای کمان می تواند راه رفتن فرد را تحت تاثیر قرار دهد و به طور بالقوه منجر به تغییر الگوهای راه رفتن شود. این می تواند فشار بیشتری را بر روی زانوها و سایر مفاصل در اندام تحتانی وارد کند و خطر آسیب ناشی از استفاده بیش از حد را افزایش دهد.
🟡5. مشکلات رشدی: در کودکان، ژنوواروم شدید می تواند به طور بالقوه بر رشد طبیعی و رشد استخوان های اندام تحتانی تأثیر بگذارد و در صورت عدم درمان منجر به مشکلات ساختاری طولانی مدت شود.
توجه به این نکته مهم است که همه موارد ژنوواروم منجر به این عوارض نمی شود و شدت بیماری بر روی سلامت زانو تأثیر می گذارد. درمان ژنوواروم ممکن است نیاز به جراحی برای اصلاح همترازی پاها باشد که به آن استئوتومی تیبیا یا HTO میگویند . در این عمل بعد از اصلاح زاویه استخوان با پلاتین فیکس میشود . درمان طبی و فیزیکی و بریس بعد از سنین رشد در درمان پاپرانتزی کمک کننده نیست.